top of page

zo 09 jun

|

Vught

Trauma Release Breathwork & Body Remembers Trauma Therapy

Vaak verwerken we gebeurtenissen, stress en spanning in ons hoofd, maar vergeten we daarbij het voor ons lijf ook verwerkt moet worden. Dit gaat je hierbij helpen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Trauma Release Breathwork & Body Remembers Trauma Therapy
Trauma Release Breathwork & Body Remembers Trauma Therapy

Tijd en locatie

09 jun 2024, 13:00 – 16:30

Vught, Vught, Nederland

Over het evenement

In deze sessie zullen Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) en Trauma Release Breathwork (TRB) gecombineerd worden voor een unieke manier van heling gefocust op ons lichaam. We kiezen er bewust voor de groep klein te houden om jou zo goed mogelijk te coachen en begeleiden in jouw proces van loslaten. Daarom is er binnen onze groepen maar plek voor maximaal 4 personen. 

BRTT® is een krachtig en lichaamsgericht proces dat onder deskundige begeleiding trauma’s, heftige gebeurtenissen en opgeslagen stress in het lichaam bevrijdt.  In de therapie maken we gebruik van gevarieerde technieken om de psoas-spier, ook wel bekend als spier van de ziel, te activeren. Onverwerkte trauma’s en stress hopen zich op in je zenuwstelsel, spieren en bindweefsel. Met BRTT® zetten we het lichaam aan tot ontlading door het opzoeken van trillingen, waardoor het zenuwstelsel kalmeert.

Trauma Release Breathwork® (TRB®) is een diepgaande methode van ademwerk die je brengt naar het onderbewuste, waar onverwerkte trauma’s, onderdrukte emoties en gebeurtenissen worden losgelaten tijdens een ademhalingssessie. Tijdens een TRB®-sessie zullen we je door een proces van 7 ademtechnieken begeleiden. Dit geeft de ruimte voor gedachten, gevoelens, emoties en belevingen. Dit ademwerk kan soms als een soort trance worden ervaren, waarbij je jezelf diep in je eigen innerlijke wereld begeeft.De kracht van TRB® is dat het toegang geeft tot diepliggende herinneringen en emoties die je ver hebt weggestopt in het onderbewuste, of zelfs gebeurtenissen waar je mogelijk geen bewuste herinnering aan hebt.

Bij dreiging, stress of spanning produceert het lichaam stresshormonen om ons te helpen gevaar aan te gaan. Dit activeert de vecht-, vlucht- of freeze-reactie. Als deze reactie niet uitgevoerd kan worden of als de bedreigende situatie aanhoudt, treedt bevriezing op. We trekken ons mentaal terug en verstarren, zowel fysiek als figuurlijk. Dit kan een gevoel van totale machteloosheid en overweldigende angst geven. Tijdens een sessie BRTT® en TRB® gaan we deze stressreactie afmaken, waardoor ons lijf dit vervolgens los mag laten.

Na de sessie kun je verwachten dat je meer verankerd bent in je lichaam, je angst en depressie verminderd kunnen zijn, en je over het algemeen een gevoel van ontspanning en rust ervaart.

Mocht je nog meer willen weten over Eva en Maxime, kijk dan hier!

Tickets

  • Ticket

    € 110,00
    +€ 2,75 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page