top of page

BRTT

About
   BRTT

BRTT® is een krachtig en lichaamsgericht proces dat onder deskundige begeleiding trauma’s, heftige gebeurtenissen en opgeslagen stress in het lichaam bevrijdt.

Deze therapie brengt je naar de kern van je ziel, waar we gebruikmaken van gevarieerde technieken om de Psoas-spier, ook wel bekend als de spier van de ziel, te activeren. Dit opent de weg naar diepgaande heling in het onderbewuste. Deze techniek doorbreekt de lagen van lichaamspantsering en laat mentale, emotionele en fysiologische spanning los uit je lichaam, geest en zenuwstelsel.

Onverwerkte trauma’s en stress hopen zich op in je zenuwstelsel, spieren en bindweefsel. Met BRTT® en zetten we het lichaam aan tot ontlading, waardoor het zenuwstelsel kalmeert.

Bij dreiging produceert het lichaam grote hoeveelheden stresshormonen om ons te helpen gevaar aan te gaan. Dit activeert de vecht-, vlucht- of freeze-reactie. Als deze reactie niet uitgevoerd kan worden of als de bedreigende situatie aanhoudt, treedt bevriezing op. We trekken ons mentaal terug en verstarren, zowel fysiek als figuurlijk. Dit kan een gevoel van totale machteloosheid en overweldigende angst geven.

Dieren ontladen sneller trauma. Ze schudden en trillen om het trauma uit hun lichaam los te maken. Helaas verliezen mensen langzaam het vermogen om het zenuwstelsel te ontladen en te resetten. Dit kunnen we met BRTT® wel bereiken.

Met BRTT® nemen we een diepgaande innerlijke reis. We verkennen het lichaamsgeheugen op zoek naar opgeslagen spanning, energie en emoties. Deze reis stelt je in staat diep verborgen emoties, stress en traumatische pijnen ruimte te geven en op te lossen.

Het is helaas niet mogelijk deel te nemen aan een sessie wanneer je zwanger bent.

Why
   should I?

BRTT® is een toegewijde reis naar het bevrijden van jezelf van de last die je hebt gedragen. Het opent deuren naar herstel en zelfontdekking, waarbij je de kans krijgt om de kracht van je lichaam en geest te ervaren in het overwinnen van diepgewortelde uitdagingen. Met BRTT® kun je stap voor stap de weg vrijmaken voor een leven dat niet langer wordt gedefinieerd door het verleden, maar dat gedreven wordt door een hernieuwde innerlijke vrijheid en veerkracht.

Met een gecombineerde aanpak van BRTT® & TRB® bieden we een complete route naar heling. BRTT® richt zich op het lichaam en het zenuwstelsel, terwijl TRB® dieper ingaat op het ontladen van spanningen en emoties. BRTT® bevrijdt opgeslagen trauma uit het zenuwstelsel en TRB® biedt de ruimte om jezelf te bevrijden van diepe emotionele lading. Ontdek je ware potentieel met BRTT® & TRB®, laat onverwerkte spanning en trauma’s achter je en omarm een nieuwe staat van welzijn.

• Heling van trauma
• Verminderen van burn-out symptomen, depressie
• Verbetering van energie en uithoudingsvermogen
• Vermindering van lichamelijke klachten (migraine, rug-, nek- en schouderklachten)
• Verlichting van stress
• Verbetering van slaapkwaliteit
• Loslaten van beklemmende emoties en gebeurtenissen
• Versterking van veerkracht
• Vermindering van angst en fobieën
• Vermindering van symptomen van PTSS
• Verhoogde flexibiliteit
• Bevrijding van (plaatsvervangend) trauma
• Vermindering van emotionele reacties
• Verlichting van chronische aandoeningen

Which
   forms?

Groepssessies

Body Release Traumatherapy wordt in verschillende vormen gefaciliteerd. Zo biedt praktijk Olive groepssessies aan samen met Eva voor 4-6 personen. Dit is een kleine intieme groep om voldoende aandacht en liefde te kunnen geven aan alle deelnemers. Klik op de onderstaande button voor het volledige overzicht van aankomende groepssessies. 

Privésessies

Daarnaast is het ook mogelijk om privésessies te boeken. Wil jij alleen, of met tot twee ander personen jouw sessie in een intieme en persoonlijke setting ervaren, dan is dit mogelijk via een privésessie. Een privésessie kan je helpen nog dieper in jouw eigen proces te gaan en kan jouw de veiligheid bieden van bekende mensen om je heen. 

 

bottom of page