top of page

zo 04 feb

|

Kota in Vught

Body Remembers Trauma Therapy groepssessie

Vaak verwerken we gebeurtenissen, stress en spanning in ons hoofd, maar vergeten we daarbij het voor ons lijf ook verwerkt moet worden. Dit gaat je hierbij helpen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Body Remembers Trauma Therapy groepssessie
Body Remembers Trauma Therapy groepssessie

Tijd en locatie

04 feb 2024, 11:30 – 11:35

Kota in Vught, Vught, Nederland

Over het evenement

In deze sessie zullen we enkel de Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) aanbieden, aangezien je op deze manier ook de mogelijkheid krijgt kennis te maken met lichaamswerk afzonderlijk van de Trauma Release Breathwork (TRB).

 

BRTT® is een krachtig en lichaamsgericht proces dat onder deskundige begeleiding trauma’s, heftige gebeurtenissen en opgeslagen stress in het lichaam bevrijdt. In de therapie maken we gebruik van gevarieerde technieken om de psoas-spier, ook wel bekend als spier van de ziel, te activeren. Onverwerkte trauma’s en stress hopen zich op in je zenuwstelsel, spieren en bindweefsel. Met BRTT® zetten we het lichaam aan tot ontlading door het opzoeken van trillingen, waardoor het zenuwstelsel kalmeert.

 

Bij dreiging, stress of spanning produceert het lichaam stresshormonen om ons te helpen gevaar aan te gaan. Dit activeert de vecht-, vlucht- of freeze-reactie. Als deze reactie niet uitgevoerd kan worden of als de bedreigende situatie aanhoudt, treedt bevriezing op. We trekken ons mentaal terug en verstarren, zowel fysiek als figuurlijk. Dit kan een gevoel van totale machteloosheid en overweldigende angst geven. Tijdens een sessie BRTT® gaan we deze stressreactie afmaken, waardoor ons lijf dit vervolgens los mag laten. We zullen deze sessie wel afronden met een stukje ademwerk, om je lijf terug in ontspanning te brengen.

 

Na de sessie kun je verwachten dat je meer verankerd bent in je lichaam, je angst en depressie verminderd kunnen zijn, en je over het algemeen een gevoel van ontspanning en rust ervaart.

 

Eva en Maxime zullen deze groepssessie samen begeleiden in een groep van maximaal 4 personen. We houden de groep graag klein en intiem om jou zo goed mogelijk te coachen en begeleiden in jouw proces van loslaten. We streven naar veel persoonlijke aandacht, een veilige sfeer en een diepe reis.

Mocht je nog meer willen weten over Eva en Maxime, kijk dan hier!

 

Dit betreft een kennismakingssessie, waardoor de prijs de helft is van een gecombineerde sessie. De gecombineerde sessie biedt een unieke manier van heling gefocust op ons lichaam. We hopen je graag te ontmoeten in de Kota!

Tickets

  • Aanmelding

    € 55,00
    +€ 1,38 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page